Fitch підвищив прогноз зростання економіки України

Читать на русском
Водночас на відносно низькому рівні залишиться обсяг інвестицій, а приватизація буде набирати обертів.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings покращило прогноз зростання економіки України з 1,1% в 2016 році до 2,5% у 2017 році з подальшим зростанням до 3% у 2018 році.

Про це йдеться в п'ятничному прогнозі, повідомляє «Слово і Діло».

«Прискорення зростання прогнозується до 2,5% у 2017 році та 3% у 2018 році з прогнозованих 1,1% в 2016 році», – йдеться в повідомленні.

За даними агентства, на відносно низькому рівні залишиться обсяг інвестицій, які підтримали зростання в 2016 році. При цьому аналітики відзначили важливість поліпшень для бізнес-середовища.

Standard&Poor's прогнозує подальшу девальвацію гривніМіжнародне рейтингове агентство прогнозує незначне, однак стабільне зниження курсу гривні відносно долара у найближчі роки.

«Приватизація буде набирати обертів. На показники зростання й очікувань продовжиться вплив конфлікту на сході України», – додали в агентстві.

Нагадаємо, що Fitch також підвищив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах зі сміттєвого рівня ССС до В-.

Відзначимо, що в серпневому прогнозі аналітики Fitch вважали, що ВВП в 2016 році збільшиться лише на 1% замість прогнозованих раніше 2%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: