ОБСЄ зафіксувала збільшення обстрілу з боку бойовиків на третину

Читать на русском
Керівник СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан заявив про різке збільшення кількості обстрілу в Донбасі.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзначила суттєве збільшення кількості порушень режиму припинення вогню бойовиками російсько-терористичних формувань у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомила прес-секретар екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Так, кількість обстрілів на Донбасі збільшилася на третину.

«СММ ОБСЄ фіксує різке збільшення кількості обстрілу на Донбасі – більш ніж на третину... Порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО відбувається, в тому числі, з використанням артилерії і мінометів - озброєнь, заборонених Мінськими угодами», – написав Оліфер.

«Нормандська четвірка» домовилася про поліцейську місію ОБСЄ на ДонбасіУчасники «нормандської четвірки» в рамках берлінської зустрічі домовилися про введення на Донбас поліцейської місії Організаціъ з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Найбільш напружена обстановка зберігається на маріупольському і донецькому напрямках в районі Широкіного, Павлополя, Авдіївки і Світлодарська.

Як повідомлялося, спостерігачі ОБСЄ зафіксували підвищення рівня насильства в Донбасі на 40% – до 8 тисяч обстрілу в тиждень.

Під час зустрічі «нормандської четвірки» в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробку «дорожньої карти» і її реалізації.

Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках уздовж лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, буде і Дебальцеве Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: