Розведення військ на Донбасі призупинено – ОБСЄ

Читать на русском
Через місяць, як в Мінську підписали рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі, цей процес призупинено на трьох ділянках.
Фото: УНІАН

Через місяць, як в Мінську підписали рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі, цей процес призупинено на трьох ділянках.

Про це повідомив перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в Києві, передає «Слово і Діло».

«Ми спостерігали реальні зусилля, спрямовані на розведення сил. Бачили, як демонтували позиції у Золотому і Первомайську, як військові збиралися і згортали техніку, ми бачили проведення деяких робіт з розмінування», – розповів Хуг.

Марчук розповів подробиці угоди про розведення військОдин з представників України в контактній групі з Донбасу Євген Марчук назвав підписану угоду з розведення військ пілотним проектом.

У той же час, за його словами, «через місяць після підписання рамкового рішення цей процес призупинився».

«Справа в тому, що СММ ОБСЄ не мала можливості здійснити верифікацію, що розведення сторін відбулося. Сторони погодилися, коли підписали рамкову угоду і ще раніше Мінський меморандум, що вони забезпечать безперешкодний, необмежений і надійний доступ СММ, але насправді у СММ в кращому випадку був лише обмежений доступ до трьох ділянок розведення сил і засобів», – зазначив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні.

Він констатував, що відмова сторін від виконання своїх зобов'язань по розмінуванню на цих ділянках виключає доступ СММ до цих ділянок, здійснення моніторингу та верифікації розведення сил на цих ділянках.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що населені пункти не входять до зони розведення сил на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: