«Дорожня карта» вимагає великої роботи – Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангелп Меркель вважає, чекає велика робота по

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що по «дорожній карті» щодо врегулювання озброеного конфлікту на Донбасі чекає велика робота.

Про це вона заявила на прес-конференції в ніч на четвер, 20 жовтня, після переговорів у «нормандському форматі» в Берліні, передає «Слово і Діло».

«У нас є ще цілий ряд деталей, і як ці деталі будуть вирішені, про це будуть говорити міністри закордонних справ, і цей процес буде дуже непростий. Про цих темах ми говорили, ми говорили про те, що ми хотіли б закінчити складання «дорожньої карти», але мені здається, що нам належить ще велика робота в цьому зв'язку», – сказала Меркель.

Нагадаємо, переговори «нормандської четвірки» проходили в закритому режимі в Берліні. Зустріч канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і лідерів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна тривала більше п'яти годин.

За підсумками зустрічі учасники не підписували ніяких офіційних документів.

Меркель та Обама домовилися, як будуть протидіяти агресії МосквиКанцлер Німеччини Ангела Меркель за підтримки Президента США Барака Обами ініціює посилення санкцій проти РФ.

Проте, сторони домовилися про використання «дорожньої карти» щодо імплементації мінських домовленостей, дотримання якої буде сприяти якнайшвидшій деескалації конфлікту на Донбасі.

Зустріч на рівні міністрів закордонних справ щодо обговорення проекту карти буде вже наступного тижня.

Меркель повідомила, що важливо продовжувати зустрічі, щоб не втратити обертів. І Німеччина готова організовувати цей процес, оскільки мінські домовленості - єдина основа вирішення конфлікту.

Раніше повідомлялося, що Меркель не сподівається на прорив у справі стабілізації ситуації на Донбасі після саміту «нормандської четвірки» в Берліні.

Зазначимо, що раніше Порошенко озвучив умови для проведення виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: