ОБСЄ назвало умови розведення сил у Дебальцевому

Читать на русском
Перший заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що розведення сил в районі Дебальцевого відбудеться тільки за згодою сторін.

Перший заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що розведення сил в районі Дебальцевого відбудеться тільки за згодою сторін.

Про це повідомляє «Громадське», передає «Слово і Діло».

«Насправді, якщо взяти цю географічну зону між Дебальцевим і Светлодарском, тут досить висока бойова активність. Але розведення сил і коштів відбудеться тільки за згодою сторін. І я не займаюся домислами і спекуляціями - відбудеться це. Але я переконаний, що будь-яке зниження рівня насильства буде тільки вітатися», - сказав Хуг.

Розведення військ на Донбасі призупинено – ОБСЄЧерез місяць, як в Мінську підписали рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі, цей процес призупинено на трьох ділянках.

На питання, чи відомі такі населені пункти, в яких буде відбуватися розведення сил, Хуг відповів:

«Ви розумієте, поточні обговорення і дебати, які йдуть навколо потенційних ділянок розведення, не повинні бути публічними. Це все залежить від учасників Тристоронньої контактної групи або сторін – доводити цю інформацію до широкої громадськості», - сказав він.

Нагадаємо, що українська сторона в контактній групі з ситуації на Донбасі зажадала від бойовиків повернути контроль над Дебальцевим Донецької області.

Однак Росія проти повернення Дебальцевого Україні, робота з цього питання буде продовжуватися на рівні міністрів і помічників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: