Інтенсивність обстрілів на Донбасі зросла на 40% – ОБСЄ

Читать на русском
Заступник голови спостережної місії ОБСЄ Александр Хуг констатував різке збільшення кількості обстрілів у зоні проведення АТО.

Порівняно з минулим тижнем кількість випадків порушення режиму припинення вогню зросла на 40%.

Такі невтішні дані озвучив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає «Слово і Діло».

«Безпекова ситуація вздовж лінії зіткнення погіршилася. Кількість випадків порушення режиму припинення вогню збільшилась на 40% порівняно з минулим тижнем», – констатував він.

Так, протягом тижня СММ ОБСЄ зафіксувала 8264 обстріли. Минулого тижня ця кількість складала 5978. Таким чином, протягом останніх семи днів режим тиші порушувався в середньому більш ніж тисячу разів на день, зауважують в організації.

В СБУ розповіли, скільки українців звільнили з полону бойовиків за період проведення АТОУ Службі безпеки України розповіли про хід процесу звільнення з полону сепаратистів українських громадян.

87% обстрілів зареєстровані в Донецькій області. Щодо Луганщини, то там найчастіше порушують перемир’я в районі Золотого та Первомайська.

«Обидві сторони дедалі більше порушують припинення вогню», – наголосив Хуг.

Також він розповів про результати візиту місії ОБСЄ до Макіївки, де спостерігачі підтвердили загибель унаслідок обстрілу двох цивільних 27 жовтня. При цьому заступник голови СММ ОБСЄ в Україні зазначив, що обстріл був здійснений із точки, де сторони мали б відвести зброю. «Використані системи озброєння були застосовані на заборонених рубежах», – уточнив він.

Нагадаємо, останніми днями зросла й кількість загиблих серед військовослужбовців ЗСУ на Донбасі: вчора стало відомо про смерть двох бійців.

Крім того, в ніч проти 3 листопада бойовики обстріляли селище Виноградне під Маріуполем, внаслідок чого були пошкоджені приватні будинки та газогін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: