Правда чи брехня: експерт розповів про прихованих адресатів листів Суркова

Читать на русском
Олександр Радчукполітолог

Потрясінням цього тижня стало оприлюднення електронного листування помічника президента РФ Владислава Суркова. Суперечки про її достовірність тривають досі.

Таку думку в ексклюзивному матеріалі «Листи Суркова. Прихована суть чергового інформаційною витоку» спеціально для «Слова і Діла» висловив політичний експерт Олександр Радчук.

«Інтриги додає той факт, що достовірність частини інформації вже підтвердили деякі з адресатів листування. До того ж, самі обсяги листування, деякі деталі та розгалуженість оприлюднених матеріалів вказують на цілком високу ймовірність того джерела їх походження», – вважає експерт.

Однак, уточнив він, виникають питання: хто є справжнім адресатом та якого ефекту намагаються досягти хакери?

Проте достовірність інформації з поштової скриньки приймальні Суркова має певні серйозні ознаки. Її підтвердили, наприклад, експерти з Bellingcat.

«Інша обставина – величезний масив даних. Там міститься близько 1 ГБ переважно текстової інформації. Більшість документів, які були вилучені хакерами, стосуються не лише планів щодо України, а й безлічі «робочих» документів, таких як аналітичні довідки та різні моніторинги щодо Абхазії, Південної Осетії, Молдови. Зімітувати такий обсяг інформації було б украй важко та занадто витратно», – аналізує Радчук.

Оприлюднена інформація з листування Суркова – ще один доказ для світу про злочинні наміри Кремля щодо України та інших країн пострадянського регіону.

З іншого боку, на його думку, ця ситуація може бути банальним способом нейтралізації ймовірних політичних опонентів, оскільки є згадка про спроби РФ використовувати в своїх інтересах опозиціонерів влади Найєма, Лещенко, Заліщук та інших осіб.

«Ймовірно, що оприлюднення такої інформації незабаром може бути використане як своєрідний запобіжник для появи будь-якої нової опозиційної діяльності», – зазначив політолог.

В кожному разі очевидно, що злив даних не на жарт стурбував офіційний Кремль.

«Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков двічі заперечив причетність Владислава Суркова до скандальних листів», – підкреслив Радчук.

Дані свідчать про очевидне: Сурков відповідає за ідеологічну та політичну частину плану щодо дестабілізації ситуації в Україні та, безумовно, безпосередньо погоджував свої дії з першими особами Кремля.

Детальніше читайте в матеріалі «Листи Суркова. Прихована суть чергового інформаційного витоку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: