Українські хакери виклали документи зі зламаної пошти Суркова

Читать на русском
Українська хакерська група Кіберхунта отримала доступ до електронного листування помічника російського президента Владислава Суркова.
Владислав СурковФото з відкритих джерел

Українська хакерська група «Кіберхунта» отримала доступ до електронного листування помічника російського президента Владислава Суркова.

Про це хакери повідомили на сайті організації, передає «Слово і Діло».

У співтоваристві хакерів аналізують листування Суркова з його помічником Павлом Карповим, який «для конспірації підписує документи псевдонімом Павлов Микола Миколайович».

«У пошті Суркова нами знайдені злочинні плани Путіна та його поплічників щодо продовження захоплення українських територій на Західній Україні, в тому числі плани щодо дестабілізації політичного життя в Україні та проведення дострокових парламентських виборів», – заявили в «Кіберхунті».

Хакери з України зламали сайти сепаратистівУкраїнські хакери до 9 травня зламали сайт сепаратистської організації ДНР, а також антиукраїнські сайти.

Хакери опублікували два документи – «План першочергових заходів щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні «Шатун» і «План конкретних заходів із просування федерального статусу Закарпатської області України». Згідно з оприлюдненим скриншотом, Павлов переслав їх Суркову в серпні цього року.

Для «розхитування громадської думки» пропонується поширювати фейкові відео- та аудіоматеріали, скриншоти листувань із викриттями корупційних зв'язків Президента України Петра Порошенка та його оточення. В цьому автори документа пропонують «втемну задіяти» нардепів від БПП Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук та Ольгу Червакову, громадського активіста Віталія Шабуніна, журналістів Дмитра Гнапа, Дениса Бігус, Олександра Дубинського та Олексія Шалайського, відомих своїми антикорупційними розслідуваннями.

«Інформація, передана зазначеним особам, має бути достовірною, повною й виходити від наших джерел в Європі та США», – йдеться в матеріалах.

Нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко написав у Facebook, що, за його інформацією, «злам пошти Владислава Суркова – правда, а документи, викладені «Кіберхунтою», достовірні».

Нагадаємо, в жовтні в Білому домі заявили, що США дадуть відповідь на атаки російських хакерів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: