Очільники МЗС «нормандської четвірки» можуть зібратися за місяць – Клімкін

Читать на русском
Зустріч глав Міністерств закордонних справ у нормандському форматі може відбутися наприкінці листопада або на початку грудня.
Павло КлімкінФото: Reuters

Зустріч очільників Міністерств закордонних справ у «нормандському форматі» може відбутися наприкінці листопада або на початку грудня.

Про це в ефірі «24 каналу» сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

Зокрема, обговорюються варіанти 28, 29 чи 30 листопада.

«Нормандська четвірка» не досягла загальної думки – КучмаВідсутність спільної заяви лідерів нормандської четвірки показує, що загальна думка ще далеко не досягнута. Таку думку висловив представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

Міністри мають обговорити дорожню карту, про яку домовилися президенти країн 19 жовтня.

«Я вважаю, що ми вийдемо на обговорення цього під час міністерського засідання, яке, можливо, відбудеться наприкінці листопада-на початку грудня. Зараз обговорюються варіанти 28, 29, 30 листопада для міністерського засідання, й ми залишаємося в цьому графіку. А потім ми будемо дивитися, які в нас будуть розбіжності», – сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що чекає активної дискусії щодо підготовки дорожньої карти, але не впевнений, що вдасться погодити документ вчасно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери країн «нормандської четвірки», скоріш за все, узгодять дорожню карту політичного врегулювання на Донбасі до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: