«Нормандська четвірка» не досягла загальної думки – Кучма

Читать на русском
Відсутність спільної заяви лідерів нормандської четвірки показує, що загальна думка ще далеко не досягнута. Таку думку висловив представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма
Леонід КучмаФото: www.2000.ua

Відсутність спільної заяви лідерів «нормандської четвірки» показує, що загальна думка ще далеко не досягнута.

Таку думку висловив представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на його прес-секретаря Дарку Оліфер.

«Якщо судити за коментарем президента Петра Порошенка, який він зробив по закінченню зустрічі, то, безперечно, це крок вперед. Правда, треба проаналізувати, що сказали інші учасники «нормандської четвірки», – розповів Кучма.

Він зазначив, що чекав на спільну заяву лідерів держав саміту.

Порошенко озвучив умови для проведення виборів на ДонбасіМісцеві вибори на Донбасі можна проводити тільки після виконання умов забезпечення безпеки.

«Її відсутність свідчить, що загальна думка ще далеко не досягнута. Вважаю також дуже правильним підтвердження на зустрічі безальтернативності «нормандського формату» і мінських угод», – наголосив екс-президент.

Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 жовтня в Берліні пройшли переговори лідерів «нормандського формату». Протягом п'яти годин Петро Порошенко, Ангела Меркель, Володимир Путін і Франсуа Олланд, як висловилася опісля канцлер, вели «нелегку розмову».

У ході зустрічі сторони домовилися розробити і затвердити проект дорожньої карти щодо Донбасу, обговорили роботу місії ОБСЄ. Також співрозмовники говорили про вибори на Донбасі і режим припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: