Рада готується збільшити розмір аліментів на утримання дитини

Читать на русском
Народні депутати також пропонують спростити механізм прийняття судового рішення про стягнення аліментів.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №4928, яким передбачено збільшення розміру аліментів на утримання дитини та спрощується механізм прийняття судового рішення щодо стягнення аліментів.

За відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються поліпшення захисту прав дитини на належне утримання» в першому читанні проголосували 244 народних депутатів на засіданні в середу, передає «Слово і Діло».

Розробники законопроекту пропонують спростити механізм прийняття судового рішення про стягнення аліментів.

З цією метою пропонується встановити право того з батьків, з ким проживає дитина, визначити спосіб стягнення аліментів та отримувати в порядку спрощеного судочинства аліменти в розмірі на одну дитину – чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів.

Обмеження по аліментах – але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку в разі визначення розміру аліментів від заробітку (доходу) матері/батька дитини.

Документ пропонує збільшити з 30% до 50% прожиткового мінімуму мінімальний розмір аліментів на одну дитину.

Як раніше повідомлялося, Кабінет міністрів України подасть в Раду законопроект про реформування системи оплати праці до кінця вересня.

Нагадаємо, що 18 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України Андрій Шипко в своїй передвиборчій програмі пообіцяв домогтися на державному рівні закріплення стандартів якості медичних оглядів дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах. Однак законопроект їм так і не був поданий. З питання виплати аліментів жоден з депутатів обіцянок не давав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: