Мінсоцполітики прискорює процес детінізації зарплат

Читать на русском
Тіньова економіка на сьогоднішній день становить 40 відсотків ВВП України, а це майже 200 млрд гривень.
Андрій Рева

Кабінет міністрів України подасть до Ради законопроект про реформування системи оплати праці до кінця вересня.

Це дозволить підвищити соціальні стандарти та поліпшити матеріальне становище українців, повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«Тіньова економіка на сьогоднішній день становить 40% ВВП України, а це майже 200 мільярдів гривень. Тому першочергове завдання уряду – детінізувати фонд заробітної плати», – передає слова міністра соціальної політики Андрія Реви прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що уряд планує реформувати систему оплати праці.

«Наше завдання сьогодні – реформувати систему оплати праці таким чином, щоб кожен український громадянин отримував гідну зарплату, щоб вона була «білою» й щоб людина, яка сьогодні працює, отримувала й нормальну зарплату з одного боку, а з іншого боку – (отримала – Ред.) в майбутньому захист пенсійної системи», – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як змінилися зарплати українців за два роки?За два роки серед усіх спеціальностей в Україні зарплати зросли в гривневому еквіваленті. А в доларах?

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики пропонують збільшити єдиний соціальний внесок із мінімальної зарплати вдвчі, що має призвести до її зростання.

Як повідомлялося раніше, зростання тарифів на житлово-комунальні послуги дозволить державі знайти можливості для підвищення соціальних стандартів.

«Слово і Діло» зафіксувало 12 обіцянок Андрія Реви. Всі вони перебувають у процесі виконання. З повним списком обіцянок глави Мінсоцполітики України можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: