50 мільйонів дітей у світі стали біженцями – ЮНІСЕФ

Читать на русском
У звіті ЮНІСЕФ йдеться, що майже 50 мільйонів дітей у світі вважаються біженцями. За даними організації, багатьом неповнолітнім біженцям не вдається вижити під час втечі в інші країни.
Фото: newinform.com

Майже 50 мільйонів дітей у світі вважаються біженцями.

Про це йдеться в звіті Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ), повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на Deutsche Welle.

Відзначається, що 28 мільйонів дітей тікають від переслідувань і конфліктів в межах своєї країни або інших держав. Ще 20 мільйонів втекли з рідних країн через бідність, високий рівень злочинності або ж з інших причин, як, наприклад, екологічні загрози.

Deutsche Welle підрахував кількість біженців з України в ПольщіЗ початку війни на Донбасі статус біженця отримали лише чотири людини з 5328 громадян України, які подали прохання про надання притулку, що підкреслює міфічність заяв про мільйон біженців з України.

Близько одного мільйона неповнолітніх чекають на результат розгляду справ про надання притулку.

За даними організації, багатьом неповнолітнім біженцям не вдається вижити під час втечі в інші країни, зокрема тому, що вони гинуть або їх вбивають. Діти-біженці також часто отримують травми, страждають від недоїдання, зазнають сексуальної експлуатації та насильства.

Нагадаємо, Єврокомісія погрожує штрафами країнам, які відмовляються від біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: