Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шипко пообіцяв закріпити стандарти якості медичних оглядів дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах

18 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України Андрій Шипко в своїй передвиборній програмі пообіцяв домогтися на державному рівні закріплення стандартів якості медичних оглядів дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах.
Виконано
Сказано 18 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=8657
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?pt001f01=910&pf7201=8657
  • 1
  • 1

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано". Народний депутат Шипко докладав численні законодавчі зусилля для реалізації своєї програмної обіцянки.

Згідно з відповіддю від народного депутата України Андрія Шипка від 4 грудня 2018 року стало відомо, щo вищезазначений проект Закону № 7197 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання первинної та профілактичної медичної допомоги дітям", співавтором якого є Андрій Шипко. Документ отримав позитивний висновок щодо його відповідності вимогам антикорупційного законодавства, схвальну оцінку Головного науково- експертного управління та підтримку профільного Комітету ВР.

Зазначений Проект закону надає такі державні гарантії як:

- проведення обов'язкових періодичних профілактичних медичних оглядів всім дітям;

- забезпечення дітям рівних можливостей незалежно від місця їх проживання, щодо проходження обов'язкових профілактичних медичних оглядів;

- безоплатного проведення дітям обов'язкових профілактичних щеплень за віком, профілактичних щеплень за станом здоров’я, за епідемічними показаннями в закладах охорони здоров'я державної і комунальної форм власності;

- здійснення спеціальних заходів профілактики та лікування соціально небезпечних захворювань (туберкульоз, психічні, венеричні захворювання, СНІД, лепра, хронічний алкоголізм, наркоманія), а також карантинних захворювань;

- забезпечення диспансерного спостереження, планового лікування та реабілітації вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх навчальних закладів з захворюваннями та інше.

Комітет з питань охорони здоров’я надав схвальну оцінку Законопроекту та рекомендує прийняти його за основу.

Андрій Шипко як співавтор законопроекту зазначає, що документ надасть можливість створити законодавче підґрунтя для удосконалення умов надання первинної та профілактичної медичної допомоги дітям шляхом посилення державних гарантій щодо організації та надання такої допомоги, а також підвищення відповідальності батьків у цій сфері.

Законопроект був включений до порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України, але станом на серпень 2019 року був знятий з розгляду.

В парламенті 8 скликання зареєстровано достатньо законодавчих ініціатив, які захищають права дитини, однак жодний тематичний законопроект не був прийнятий в цілому, що перешкоджає закріпленню стандартів захисту дітей та їх реальному впровадженню в життя. Станом на серпень 2019 року в парламенті очікують розгляду, або ж зняті з нього такі документи:

1) Автором яких є особисто народний депутат Шипко: Проект Постанови про невідкладні заходи з відновлення належного соціального захисту сімей з дітьми, забезпечення охорони материнства і дитинства та подолання демографічної кризи в Україні № 8384;

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного рівня соціального захисту родин з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям №6063-д; №6063 і головний його законопроект Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання первинної та профілактичної медичної допомоги дітям № 7197.