Найбільш пригнобленими групами в Криму виявилися жінки й діти – нардеп

Читать на русском
Зараз передбачається створення Служби з питань реінтеграції та деокупації Криму, на яку будуть покладені функції системного вивчення питань півострова.
Ірина Фріз

На цьому етапі окупації Криму об'єктивною інформацією щодо прав дітей та жінок на цій території не володіє жодна установа виконавчої влади.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії «Солідарність», передає «Слово і Діло».

«В офісі уповноваженого з прав людини на моє звернення за кількістю зафіксованих правопорушень проти кримчанок повідомили, що цією темою не займаються», – говорить народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фриз.

За її словами, на наступному засіданні РНБО передбачається створення Служби з питань реінтеграції та деокупації Криму. «Цей орган, сподіваюся, буде системно займатися питаннями півострова», – підкреслила Ірина Фриз.

Зараз єдиним ресурсом, який надає інформацію про порушення прав людини в Криму є інтерактивна карта на сайті «Крим.SOS», де зафіксовано 220 правопорушень.

«Але, на мою думку, це не більше одного відсотка від реального стану речей у Криму», – вважає депутат. Ірина Фриз підкреслює, що дискримінаційне законодавство РФ і відсутність допуску міжнародних спостерігачів до Криму не дає можливості оцінити реальний рівень гуманітарної катастрофи щодо жінок і дітей в Криму.

Ірина Фриз також підкреслює, що РФ має прикру статистику в плані домашнього насильства, згідно з яким у Росії кожні 40 хвилин гине жінка, і сьогодні під її дію підпадає й Крим.

Друга річниця окупації Криму: стан української армії перед анексією півострова«Слово і Діло» вирішило зобразити всю спецоперацію в цілому та реальний стан Збройних сил України.

Нагадаємо, що в будівлі на вулиці Шмідта в Сімферополі, де традиційно розташовувався Меджліс, російські окупанти планують відкрити «музей кримськотатарського народу».

Мер французької Ніцци Крістіан Естрозі планує в другій половині травня 2016 року відвідати Ялту в окупованому Криму з «дружнім візитом».

Згідно з даними «Слова і Діла», Ірина Фриз у статусі народного депутата України дала 10 обіцянок, з яких 3 виконала й лише одну провалила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: