У районі Станиці Луганської бойовики почали відведення сил – Тука

Читать на русском
У Луганській області в районі Станиці Луганської бойовики почали відведення сил, повідомив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

Сьогодні, 10 жовтня, бойовики почали відводити сили в районі Станиці Луганської.

Про це повідомив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«У Станиці Луганській спостерігається початок процесу відведення сил по той бік лінії розмежування», – написав він на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Тука також нагадав, що розведення сил і засобів відбулося в Петровському та Золотому. При цьому в Петровському йде розмінування, а в Золотому цей процес поки не розпочато.

Лінія розмежування не зміниться через розведення сил в зоні АТО – МіноборониРозведення сил і засобів на Донбасі згідно з рамковим рішенням тристоронньої контактної групи не впливає на лінію розмежування, вона залишається незмінною.

«Потрібно розуміти, що процес дотримання тиші в зазначених ділянках дуже хиткий і може бути порушений терористами в будь-який момент», – зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України заявило, що Збройні сили України змушені перенести терміни відведення сил і засобів у районі Станиці Луганської через систематичних порушень бойовиками рамкового рішення про розведення сил і засобів.

Керівник прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв заявив, що відведення військ із передової можливий лише після повного припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях сходу України противник намагається затягнути реалізацію рамкової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: