В ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Петрівського

Читать на русском
За час роботи над ділянками з розведення поблизу Золотого та Петрівського не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила синхронне розведення сил ЗСУ та бойовиків біля н. п. Петрівське (Донецька обл.).

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, передає «Слово і Діло».

«Синхронне розведення військових біля Петрівського завершено. СММ ОБСЄ перевірила та підтвердила. Для цілодобового контролю залишається група українських офіцерів із СЦКК, а також спостерігачі СММ ОБСЄ», – пише він.

За його словами, за час роботи над ділянками з розведення біля Золотого та Петрівського (майже місяць) «тут не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець».

Кучма пояснив українську позицію щодо відведення військ на ДонбасіВідведення сил і засобів в районі Станиці Луганській (Луганська область) відбудеться лише після успішного відведення озброєння з відповідної зони в районі Петровського, що в Донецькій області за умови дотримання «режиму тиші».

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляв про початок відводу військ на ділянці лінії протистояння між селами Богданівка та Петрівське (Донецька обл.): «З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Щойно (станом на 11:00) тут почався процес відведення військ».

Пізніше речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що сили АТО відійшли на 1 км у районі Богданівки та Петровського: «Сьогодні вранці, об 11 годині, успішно відбулося розведення сил і засобів українських військ і загонів противника в районі Богданівки та Петрівського на маріупольському напрямку».

Раніше повідомлялося, що розведення сил у селі Петрівське Донецької області відбудеться 7 жовтня, а в селищі Станиця Луганська Луганської області – 9 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: