Ніякої «зради» не буде, але відведення сил в Станиці відбудеться – Тука

Читать на русском
Георгій Тука повідомив, що рішення про припинення розведення військ і техніки в районі Станиці Луганської немає.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука спростував інформацію про те, що розведення військ в Станиці Луганській не станеться та заявив, що ситуація спокійна.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Що стосується Станиці. Жодного рішення про припинення розведення не існує. Ще не настав термін, який був визначений», - повідомив Тука.

Як підкреслив він, відведення все ж повинно початися сьогодні. Йдеться про перенесення (згідно з картами) одного спостережного пункту з нашого боку і опорного пункту з боку терористів.

Зброя є, але «нас там немає»: уроки абхазької війни для Донбасу? Думки експертівПолітичні експерти розповіли, чи є паралелі в тому, що відбувається зараз на сході України, з абхазькою війною.

«Ситуація в Станиці спокійна, обстрілів не було. Чи відбудеться реалізація - побачимо. Ми готові. Чи дотримається домовленостей протилежна сторона - час покаже. Ще раз звертаюся до станічан: ніякої «зради» не буде. Не треба хвилюватися і піддаватися спекулятивним заявам»- написав Тука.

Як відомо, Глава Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз від самого початку попередив, що відведення сил у Станиці Луганській неможливе, через ризик втратити контроль над територією, а сьогодні він заявив, що заплановане на 9 жовтня розведення сил не відбудеться.

У штабі АТО напередодні повідомили, що відведення сил на Донбасі йде за планом.

Проте в звіті спостерігачів ОБСЄ повідомляється, що бойовики перешкоджають роботі місії і погрожують зброєю.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група підписала документ про розведення сторін на лінії зіткнення на Донбасі і встановила три зони безпеки.

Відводити сили сторони повинні за схемою 2Х2 км, щоб буферна зона склала 4 км.

Офіційно відведення озброєнь почалося з 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: