У штабі АТО повідомили, як насправді проходить відведення військ

Читать на русском
Керівник прес-центру штабу АТО розповів, чи виконується підписана в Мінську угода про відведення військ та про ситуацію в зоні АТО.

Керівник прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв заявив, що відведення військ з передової можливо тільки після повного припинення вогню.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на дані штабу АТО.

Як повідомив він, за минулу добу в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, 6 бійців отримали поранення і на таких умовах Україна не буде відводити війська.

«Відведення військ з лінії розмежування може бути тільки за умови сталого припинення вогню. Важке озброєння ми відвели вже давно. Ми виконуємо Мінські умови, але поки ми залишаємося там, де залишаємося. Тому що обстріли наших позицій поки не припиняються», - сказав Ареф'єв.

Звільнення Донбасу: секретна зброя КиєваСитуація з реінтеграцією Донбасу для Києва заходить в глухий кут все далі і все яснішим стає той факт, що повернути окуповані території, а разом з ними – уми і серця їх мешканців можна виключно за допомогою діалогу і... прощення.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано рамкове рішення тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

Підписання угоди про розведення сторін 14 вересня під час візиту в Київ анонсував міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро.

Додамо, що за словами, одного з представників України в контактній групі по Донбасу, Євгена Марчука обов'язковою умовою початку відведення підрозділів на трьох ділянках фронту є сім днів повної тиші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: