У Мінську визначили дату відведення військ у Станиці Луганській всупереч волі жителів

Читать на русском
Сотні людей на Луганщині вийшли на вулиці із закликом не здавати українські території російським окупантам, однак у Мінську вирішили відвести війська до 9 жовтня.

Вчора в Мінську Тристороння контактна група назвала дату відведення сил у Станиці Луганській – 9 жовтня, однак таке рішення було ухвалено всупереч бажанню мешканців селища.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише директор Центру дослідження громадянського суспільства Віталій Кулик, передає «Слово і Діло».

«Мінські переговорники ігнорують волю місцевих жителів, які протестують проти відводу військових у Станиці й Золотому. Нагадаю, що сотні людей на Луганщині вийшли на вулиці із закликом не здавати українські території російським окупантам. На жаль, у Мінську людей не почули», – пише експерт.

Раніше голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз попереджав переговірників про ризики реалізації «Рамкової угоди» – відведення українського озброєння на кілометр може призвести до втрати контролю над Станицею Луганською, оскільки бойовики не виконують свої зобов'язання.

Відзначимо, що за минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. У тому числі 12 порушень «режиму тиші» зафіксовано на Луганському напрямку.

Нагадаємо, що українська сторона підписала в Мінську рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про відведення сил і засобів обох сторін конфлікту від лінії зіткнення на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: