Україна планує запровадити торгові санкції проти Молдови

Читать на русском
Дії Молдови суперечать проєвропейським ідеям і принципам та розглядаються Україною як недружні та дискримінаційні.
Наталя Микольська

За результатами двосторонніх консультацій між Україною та Молдовою з приводу накладення останньою мит на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент Україна розглядає можливість запровадження відповідних санкцій.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, передає «Слово і Діло».

«Наші експортери потерпають від мільйонних збитків. Тому ми залишаємо за собою право застосувати заходи, які завдадуть ще більшої шкоди молдавським експортерам та іншим галузям економіки Молдови», – говорить заступник голови МЕРТ і торговий представник України Наталія Микольська.

За її словами, дії Молдови суперечать проєвропейським ідеям і принципам та розглядаються Україною як недружні й дискримінаційні.

Українська сторона відзначила, що занепокоєння Молдови щодо різкого зростання обсягів українського експорту в зв'язку із запровадженням Росією ембарго не підтверджується фактами: експорт падає.

Так, статистика свідчить, що в 2015 році експорт з України скоротився на 29,5% – до $524,3 млн, а сумарний товарообіг між двома країнами впав на 29,8% – до $565,6 млн.

Не санкціями єдиними: ЄС перемагає РФ у війні за ринки пострадянських країнПоки Україна відволікала агресивні військові маневри Росії, Молдова, Грузія, а за останній рік – і Білорусь, вдало посилили свої торговельні відносини з Європою.

Нагадаємо, що офіційний візит віце-прем'єра – міністра економіки Молдови Октавіана Калмика до Києва відбудеться 6 червня 2016 року. Українська сторона сподівається на те, що в ході візиту буде знайдено спільне рішення.

Як повідомлялося раніше, уряд Молдови запровадив мита на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент, тимчасово виключивши ці товари з режиму вільної торгівлі.

Після цього міністри економіки двох держав Степан Кубів та Октавіан Калмик приступили до питання торгових суперечок, які виникли між країнами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: