Аграрії підрахували збитки від запроваджених Молдовою мит

Читать на русском
Найбільші втрати відчують виробники вершкового масла, сиру та морозива – 1,2 млн доларів. Це пов'язано одночасно з малим обсягом квоти (750 тонн) і з високими ставками митного збору.

Українська аграрна конфедерація оцінила втрати від запровадження Молдовою мит на імпорт м'ясо-молочної продукції з України в розмірі $1,5 млн.

Це становить близько 11,3% доходів від експорту м'ясо-молочної продукції в Молдову, повідомляє «Слово і Діло».

Найбільші втрати відчують виробники вершкового масла, сиру та морозива – $1,2 млн. Це пов'язано одночасно з малим обсягом квоти (750 тонн) і з високими ставками митного збору.

Менше постраждають виробники м'яса (групи 1601, 1602 роках) та молока (група 0403). Їхні збитки оцінюються в $55,8 тис. і $111,9 тис. відповідно. «Молоко та вершки постраждають найменше, що в першу чергу пов'язано з відносно високим встановленим обсягом квоти (1000 тонн)», – зазначається в повідомленні.

Не санкціями єдиними: ЄС перемагає РФ у війні за ринки пострадянських країнПоки Україна відволікала агресивні військові маневри Росії, Молдова, Грузія, а за останній рік – і Білорусь, вдало посилили свої торговельні відносини з Європою.

Як повідомлялося раніше, уряд Молдови запровадив мита на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент, тимчасово виключивши ці товари з режиму вільної торгівлі.

Міністри економіки двох держав Степан Кубів nf Октавіан Калмик найближчим часом мають намір обговорити питання торговельних суперечок, які виникли між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: