Молдова запровадила мита на українське м'ясо, молоко та цемент

Читать на русском
На сировину у вигляді молока наливом та сухого молока, імпортовану місцевими виробниками й переробниками молока, мито стягуватися не буде.

Уряд Молдови запровадив мита на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент, тимчасово виключивши ці товари з режиму вільної торгівлі.

Також встановлено квоти на їх безмитні поставки, інформує портал NOI.md, повідомляє «Слово і Діло».

«Масовий імпорт зазначеної продукції негативно позначається на розвитку відповідних місцевих галузей і завдає великої шкоди молдавським виробникам», – передає цитату з рішення Кабміну Молдови видання.

Молдова залишає невеликі квоти щодо безмитного ввезення для 1 тис. тонн молока та вершків, 1 тис. тонн ряжанки, кислого молока, йогуртів, кефіру, 750 тонн вершкового масла, морозива, сиру, 200 тонн ковбас, сосисок, м'ясних субпродуктів, а також 500 тонн цементу. Розподіл квот відбуватиметься за принципом «перший прийшов – першим обслужили».

Зазначена продукція, що поставляється понаднормово, обкладатиметься митом, ставки за яким складуть від 10% до 20%. Мита діятимуть тимчасово – до 31 грудня 2016 року.

Відзначається, що на сировину у вигляді молока наливом і сухого молока, імпортовану місцевими виробниками та переробниками молока, мита стягуватися не будуть.

Нардеп Македон не захотів знімати мито з електромобілів, хоча й обіцявНадихнувшись перевагами електромобіля, нардеп від «БПП» Юрій Македон пообіцяв проголосувати за скасування ввізного мита на них. Однак у сьогоднішньому голосуванні політик участі не брав.

Нагадаємо, що в 2015 році обсяг імпорту в Молдову українського кислого молока, молока, сметани, йогурту, кефіру зріс у 1,5 рази, сиру – на 33%, ковбаси, сосисок, іншої м'ясної продукції – в 14 разів, морозива – на 20%, цементу – в 6 разів.

Як повідомлялося раніше, уряд України скасував мито на ввезення вживаних автомобілів.

Зазначимо, що 2 січня Міністерство економічного розвитку та торгівлі України підвищило імпортні мита для товарів з Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: