Кишкар пояснив, чому Одесі потрібен новий мер

Читать на русском
Народний депутат України Павло Кишкар подав до Верховної Ради законопроект про перевибори в Одесі.
Павло Кишкар

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павло Кишкар заявив про реєстрацію в парламенті законопроекту про призначення дострокових виборів мера Одеси.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Кишкар вважає, що позачергові вибори в Одесі допоможуть запобігти створенню нової «республіки».

«Позавчорашні події в Одесі привели до побиття українських активістів у центрі міста. І це можна вважати лише репетицією перед 2 травня, тому ми не можемо допустити повторення подібних сценаріїв і створення нових «республік», – заявив Кишкар.

За словами нардепа, після ухвалення цієї постанови, нові вибори мають відбутися через 60 днів.

«Головне зараз відсторонити Труханова від виконання обов'язків до розслідування кримінальної справи проти нього. Є матеріали про громадянство, бездіяльність, провокації. Наша постанова дозволяє оголосити позачергові вибори», – підсумував Кишкар.

Нагадаємо, вчора ввечері Саакашвілі звернувся до Порошенка із заявою, що в зв'язку з останніми подіями в Одесі, а також для недопущення масових провокацій 2 травня до міста мають увійти підрозділи Національної гвардії України.

Вчора, після нічного розгону невідомими акції протесту проти мера Одеси Геннадія Труханова, приблизно о 12:00 працівники патрульної поліції намагалися розігнати учасників акції ще раз.

Раніше колишній народний депутат України Єгор Фірсов опублікував документи, що доводять факт наявності у мера Одеси Геннадія Труханова паспорта громадянина Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: