Опубліковані документи, що підтверджують російське громадянство Труханова

Читать на русском

Колишній народний депутат Єгор Фірсов оприлюднив документи, що підтверджують факт наявності у Геннадія Труханова паспорта громадянина Росії.

Колишній народний депутат України Єгор Фірсов опублікував документи, що доводять факт наявності в міського голови Одеси Геннадія Труханова паспорта громадянина Російської Федерації.

Відповідні копії документів Фірсов опублікував у своєму блозі на «Українській правді».

«Управління Служби безпеки України в Одеській області заявляє, що в мера Одеси Труханова немає російського паспорта. Нібито він був допитаний з цього приводу, все заперечував, і це послужило підставою для гучної заяви СБУ. Я «захоплююся» такою роботою Служби», – написав Фірсов.

Відповідно до документів, опублікованих Фірсовим, мер Одеси отримував російський паспорт тричі – спочатку в Дагестані, а потім двічі в Московській області. Перший із них, виданий 18 березня 2002 року, Труханов нібито втратив, після чого в документах Федеральної міграційної служби Росії значаться ще два документи, видані на ім’я одеського мера в м. Сергіїв Посад.

Разом із тим, сервіс перевірки недійсних паспортів на сайті Державної міграційної служби РФ показав, що один із документів – виданий Труханову Сергієво-Посадським міським відділенням міліції у квітні 2003 року – визнаний недійсним. Натомість інший паспорт, який міський голова Одеси отримав там же, проте вже 24 березня 2011 року, значиться дійсним.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Фірсов написав про ультиматум щодо СБУ та прокуратури. «Від СБУ та прокуратури чекаю реакції протягом доби», – зазначив Фірсов.

Нагадаємо, в СБУ раніше заявили, що доказів російського громадянства Труханова вони не мають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: