Представник Путіна розповів, як збирався збити літак Турчинова

Читать на русском
Росіяни у 2014-му готувалися до збиття літака із тодішнім в. о. Президента України Олександром Турчиновим.
Олександр Турчинов

Коли у 2014 році тодішній виконувач обов’язків Президента Олександр Турчинов із групою спецназу збирався відвідати Крим, росіяни, що фактично контролювали півострів, попередили, що екіпаж буде збитий образу після перетину адмінкордону з республікою.

Про це в інтерв’ю російському «НТВ» зізнався повноважний представник президента Росії в «Кримському федеральному окрузі» Олег Белавенцев, пише «Слово і Діло».

Росія продовжує порушувати турецький повітряний простір – ЕрдоганПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив РФ у тому, що її літаки продовжують порушувати повітряний простір країни.

«Він (Турчинов – ред.) збирався вилетіти сюди двома бортами: на одному сам, на іншому – підготовлена група спецназу. Але тут ми приймали рішення, нам ніхто не заважав – повідомили: якщо перетне кордон, ми його зіб'ємо», – зазначив Белавенцев.

Нагадаємо, що нелегітимний референдум про статус Криму відбувся 16 березня 2014 року, його результати не були визнані цивілізованим світом. На момент проведення «плебісциту» всі ключові адміністративні й військові об’єкти автономної республіки вже перебували під контролем російських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: