Росія продовжує порушувати турецький повітряний простір – Ердоган

Читать на русском
Президент Туреччини повідомляє про продовження порушень власного повітряного простору з боку Російської Федерації.
президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Російську Федерацію в тому, що її літаки продовжують порушувати повітряний простір країни.

Про це він заявив, виступаючи в столиці Туреччини Анкарі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За його словами, попри нещодавній інцидент зі збиттям російського Су-24, який перетнув турецький кордон, Російська Федерація продовжує систематично порушувати повітряний простір Туреччини. Ердоган зазначив, що минуло лише 3 місяці з того дня, а Росія знову вдирається до їхнього простору.

Турецькі ВПС приведені в повну готовність (доповнено)Турецькі ВПС приведені в стан повної бойової готовності через порушення російським літаком повітряного простору Туреччини.

Раніше Міністерство закордонних справ Туреччини звернулося до Росії з проханням поводитися більш відповідально та не порушувати міжнародні закони.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року винищувач військово-повітряних сил Туреччини збив російський бомбардувальник Су-24, який перетнув сирійсько-турецький кордон. Турецька сторона раніше не раз виносила Росії попередження про порушення повітряного простору в ході військової операції в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: