Окупанти «націоналізували» кримський офіс Меджлісу

Читать на русском
Самопроголошена «влада» Криму має намір перетворити офіс Меджлісу кримськотатарського народу в музей.

У будівлі по вулиці Шмідта міста Сімферополь, в якій традиційно розміщувався Меджліс, російські окупанти мають намір відкрити музей кримськотатарського народу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА-Новини».

Так званий «віце-прем'єр-міністр уряду Криму» Руслан Бальбек заявив, що українська влада передала історичну будівлю в Сімферополі, яка є об'єктом архітектурної спадщини, фонду «Крим» Мустафи Джемілєва незаконно. У зв'язку з цим будинок «націоналізується», а на місці офісу виникне музей кримськотатарського народу.

Рада при президенті РФ підтримала заборону МеджлісуРішення Ради при Президенті РФ і Громадської палати РФ про заборону Меджлісу кримських татар ґрунтується на його екстремістській діяльності.

«Севастопольський апеляційний суд поставив крапку в суперечці і відновив історичну справедливість. Тепер будівлю,яка є об'єктом архітектурної спадщини, повернуто у власність республіки», - заявив Бальбек.

Нагадаємо, координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв повідомив, що в Криму, в Сімферополі невідомі розбили скло в приміщенні Сімферопольського регіонального меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: