Tagesspiegel: корінь зла всіх проблем в українській політиці — сплетіння з бізнесом

Читать на русском
Україні потрібно позбутися від тісних відносин між бізнесом і політикою, інакше це зруйнує країну

Корінь зла всіх проблем у політичній системі України полягає в широко вкоріненому сплетінні між політикою і бізнесом.

Про це йдеться в матеріалі глави правління німецького Фонду імені Гайнріха Бьолля Ральфа Фюксе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на німецьку газету Tagesspiegel.

«Велика частина українських депутатів і частина уряду користуються своїми політичними мандатами в якості засобу для ведення бізнесу, так як мають частки в компаніях або отримують гроші в якості лобістів, беруть комісію за виконання певних замовлень або проштовхування своїх людей до держкомпаній», — вважає він.

За словами Ральфа Фюксе, можливі парламентські перевибори не принесуть ніяких результатів в даному питанні до тих пір, поки в Україні не зміниться виборче право. Він вважає, що перевибори принесуть лише до «перерозподілу всередині нинішньої картелі, яка паралізує роботу уряду ще на кілька місяців».

Коаліційна криза: як вирішують політичні проблеми у світі?«Слово і Діло» вирішило показати, як боролися з парламентськими кризами у світі і які методи їх вирішення застосовували влади деяких країн

Також, глава Фонду зазначив, що Україна опинилася в «комплексної кризі». Фюксе заявив, що 1,6 млн внутрішніх біженців з Криму і зі сходу України дуже велика цифра для такої країни, економіка якої «досягла дна».

«У внутрішньоукраїнського проблеми з біженцями ЄС міг би почати виплату матеріальної допомоги для біженців по всій країні, розробити програми підвищення їх профкваліфікації і працевлаштування, направити на Україну кошти і експертів для психосоціальної реабілітації, а також почати виплату мікрокредитів для біженців, які хочуть почати власний бізнес і будувати житло в міських агломераціях», — заявив він.

Ральф Фюксе назвав два варіанти виходу з даної політичної кризи в країні: Україні потрібна система стримувань і противаг і, перш за все, незалежна юстиція, а також реформаторам всередині країни вкрай необхідна підтримка ззовні. Він вважає, що ЄС і МВФ повинні спільно з українським урядом розробити точний план реформ, від реалізації якого буде залежати міжнародна фінансова допомога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: