Криза політичних еліт може призвести до розпаду України – німецькі ЗМІ

Читать на русском
Результат роботи українського уряду не вражає, однак він набагато кращий, ніж у всіх попередників. Багато залежить від того, як себе поведе Захід щодо України.

Криза еліт в Україні загрожує цілісності країни не менше, ніж російська військова агресія на Сході та в Криму.

Про це пише Райнхард Фезер на сторінках Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Слово і Діло».

«Зараз Україна вирішує питання, чи продовжувати шлях реформ, чи скотитися в ситуацію, яка приведе країну до межі розпаду», – йдеться в статті.

Frankfurter Allgemeine Zeitung пише, що результати роботи нинішнього уряду в країні не вражають, однак вони набагато кращі, ніж у всіх попередників.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

У всіх фракціях парламентської коаліції, в самому уряді та в оточенні Президента є різні люди. Ті, хто всерйоз намагається перебудувати країну, та представники старої України, які хочуть і далі збагачуватися за рахунок старого радянського спадку.

Між двома групами державних діячів спостерігається жорстка боротьба. Проте вони змушені й співпрацювати, тому що виграш обох політичних таборів можливий лише в умовах відносної внутрішньополітичної стабільності.

«Однак вирішальним фактором може стати те, наскільки сильною й розумною буде підтримка реформаторів із Заходу», – підсумовує оглядач газети Frankfurter Allgemeine Zeitung Райнхард Фезер.

Нагадаємо, що Верховна Рада України не підтримала постанову №4080 про недовіру уряду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомляв, що заява Айвараса Абромавичуса призвела до кризи відносин України із зовнішнім світом, проте може призвести й до концентрації зусиль в українському політикумі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: