У Мінінфраструктури пояснили, чому авіакомпанії зі США досі не працюють в Україні

Читать на русском
Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян розповів про успіхи Міністерства у сфері авіації.
Володимир ОмелянФото: Укрінформ

Набуття чинності угоди про відкрите небо зі США надає дозвіл будь-яким українським перевізникам здійснювати авіаперельоти в будь-яку точку як України, так і Сполучених Штатів.

Про це у коментарі «Слову і Ділу» розповів заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян.

Він уточнив, що американські авіакомпанії не поспішають заходити на український ринок, хоча деякі з них вже виявили зацікавленість.

«Вони розуміють, що у них буде економ-клас заповнений, але є тривоги щодо першого класу. А він якраз суттєво впливає на рентабельність будь-якого перельоту. Його незаповненість буде негативно впливати на такі подорожі», – пояснив Омелян, додавши, що ситуацію може виправити мінімальне зростання економіки України та купівельної спроможності українців.

«На жаль, не досягнуто ключового моменту, але не з нашої вини. Це – відкрите небо з Європейським Союзом, тут ми все ще чекаємо політичної волі Брюсселю. Водночас ми затвердили новий порядок надання прав на експлуатацію повітряних ліній», – резюмував заступник міністра інфраструктури.

Раніше Володимир Омелян повідомляв, що підписання Угоди про відкрите небо між Україною та Євросоюзом збільшить входження іноземних авіакомпаній в Україну, в тому числі й лоукостів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: