У Росії назвали суму втрат від закриття авіасполучення з Україною та Єгиптом

Читать на русском
Російські аеропорти станом на 9 лютого втратили понад 6 млрд рублів від заборони польотів в Україну та Єгипет.

Втрати російських аеропортів від закриття авіасполучення з Україною та Єгиптом, а також обмеження польотів в Туреччину сягнули 75 млн доларів.

Про це на Форумі розвитку інфраструктури цивільної авіації РФ заявив заступник директора аеропорту «Домодєдово» Денис Нуждін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

За його словами, найбільших втрат російські аеропорти зазнають від обмеження польотів у Туреччину – більше 3 млрд рублів, від заборони польотів в Єгипет – 2,3 млрд рублів, а також від закриття авіасполучення з Україною – 690 млн рублів.

Україна готова до діалогу з Росією на тему авіасполучення – ПивоварськийКиїв готовий до проведення консультацій із російською стороною щодо відновлення авіасполучення між Україною і РФ, проте не сприймає ультиматуми.

Нагадаємо, з 6 листопада 2015 року в Росії діє закриття авіасполучення з Єгиптом. Туроператорам і турагентствам рекомендували призупинити продаж турів. Відповідне рішення російський уряд ухвалив із міркувань безпеки після того, як основною версією катастрофи літака А321 авіакомпанії «Когалимавіа» на Синайському півострові став вибух бомби на борту.

З 25 жовтня 2015 року Росія закрила авіасполучення з Україною. Причиною цього стало запровадження українським урядом санкцій проти російських авіакомпаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: