У Європарламенті заявляють, що підтримають безвізовий режим з Україною

Читать на русском
Глава Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрій Пленкович заявив, що у Європейському парламенті більшість підтримає надання безвізового режиму Україні.

Глава Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрій Пленкович заявив, що у Європейському парламенті більшість підтримає надання безвізового режиму Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

За його словами, окрім українців на публікацію звіту Єврокомісії також чекали і у Європарламенті.

«Надання безвізового режиму – реальна та відчутна вигода від процесу Європейської інтеграції. Це наше визнання змін, які відбулися в Україні в результаті Євромайдану та Революції гідності. Безвізовий режим покращить контакти між людьми, сприяють обмінам у освіті, культурі і науці, що є важливими для подальшого розвитку України як частини Європи», - заявив Пленкович.

ЄК радить дати Україні безвізовий режим «під чесне слово» Президента і прем'єраЗвіт Єврокомісії щодо результатів підготовки України до безвізового режиму з Євросоюзом не містить жодних додаткових вимог вимог для скасування віз українцям.

Він також нагадав, що на початку 2016 роки Єврокомісія виступить з законодавчою ініціативою до Ради ЄС та Європарламенту щодо зняття візових вимог для України.

«На цьому етапі важливим є одностайне рішення Ради ЄС. Ми у Європейському Парламенті очікуємо лише позитивне рішення у цьому питання. Позиція Європарламенту залишається незмінною – ми підтримуємо надання безвізового режиму українцям і я певний, що ми зможемо це підтвердити це голосуванням більшості, як тільки пропозиція поступить на порядок денний», - наголосив глава Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті.

Крім того, Пленкович заявив, що український уряд не виконав ще деякі вимоги щодо отримання безвізового режиму. «Ми заохочуємо українську владу продовжувати роботу з досягнутим прогресом і повною мірою дотриматися взятих на себе зобов’язань, зокрема щодо боротьби з корупцією», - додав він.

Нагадаємо, 18 грудня Єврокомісія ухвалила шостий звіт із виконання Україною вимог плану дій щодо візової лібералізації і тим самим затвердила повне виконання вимог візової лібералізації Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: