ЄК радить дати Україні безвізовий режим «під чесне слово» Президента і прем'єра

Читать на русском
Звіт Єврокомісії щодо результатів підготовки України до безвізового режиму з Євросоюзом не містить жодних додаткових вимог вимог для скасування віз українцям.
Петро ПорошенкоФото: "ТСН"

Звіт Єврокомісії щодо результатів підготовки України до безвізового режиму з Євросоюзом не містить жодних додаткових вимог вимог для скасування віз українцям.

Таким чином, Європейська комісія наразі рекомендує скасувати візи для громадян України у 2016 році під гарантії керівництва держави, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду», в чиєму розпорядженні опинився звіт Комісії.

«Єврокомісія погодилася запустити процес скасування віз, не очікуючи, коли Україна завершить виконання цих пунктів, базуючись на обіцянці української влади завершити цю роботу», – зазначає видання.

При цьому Президент та прем'єр-міністр надали ЄК гарантії того, що Україна в першому кварталі наступного року запустить роботу Національного антикорупційного бюро, сформує антикорупційну прокуратуру, змінивши закон, що регулює діяльність прокуратури, завершить створення та запустить роботу Нацагентства з питань повернення активів і внесе зміни до Державного бюджету, що передбачатимуть фінансування цих органів.

Однак пропозиція Єврокомісії Раді ЄС, відповідно до домовленості, надійде до виконання Україною цих зобов'язань.

«Це не означає, що ми зараз повинні заспокоїтися. Ми послідовно повинні працювати, щоб всі реформи працювали, якраз працювали. Комісія буде моніторити наш прогрес, це чітко записано в звіті», – прокоментував ситуацію міністр закордонних справ Павло Клімкін. «Це і система боротьби з корупцією, це реформа правоохоронних органів. Цей новий паспорт, ця картка, яку Президент показав президентам Європейської комісії, Європейської ради - це також божевільний, я не дуже емоційна людина, але це божевільний крок уперед», – додав він.

Нагадаємо, раніше голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявляв, що поступу в питанні безвізового режиму заважає те, що Україна досі не створила Національне агентство з питань запобігання корупції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: