Єврокомісія дала «зелене світло» Україні на безвізовий режим

Читать на русском
Європейська комісія ухвалила шостий звіт із виконання Україною вимог плану дій щодо візової лібералізації.

Європейська комісія ухвалила шостий звіт із виконання Україною вимог плану дій щодо візової лібералізації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Беручи до уваги підсумки моніторингу та звітування, що проводилися після початку безвізового діалогу в жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконала всі критерії, встановлені за чотирма блоками другої фази ПДВЛ», – йдеться у звіті Єврокомісії.

Також у цьому документі стверджується, що на початку 2016 року Єврокомісія подасть відповідну пропозицію до Ради Європейського Союзу.

«Беручи до уваги відносини України та ЄС, Єврокомісія на початку 2016 року подасть (до Ради ЄС – Ред.) законодавчу пропозицію про зміну регуляції 539/2001», – наголошується у звіті.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що доповідь Єврокомісії щодо підготовки безвізового режиму ЄС з Грузією та Україною буде опублікована найближчими днями.

Нагадаємо, 16 грудня глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що українська влада затягнули процес створення Національного агентства із запобігання корупції, й це заважає отриманню безвізового режиму з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: