Бойовики 33 рази обстрілювали сили АТО – прес-центр

Читать на русском
Починаючи з 18 години вечора 9 листопада, проросійські бандформування 33 рази відкривали вогонь у бік позицій сил АТО.

Починаючи з 18 години вечора 9 листопада, проросійські бандформування 33 рази відкривали вогонь у бік позицій сил АТО.

Про це повідомив речник ‪АТО‬ Леонід ‪Матюхін, передає «Слово і Діло».

«На Донецькому напрямку вони (бойовики – Ред.) з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 11 разів обстрілювали Піски, 7 разів Опитне, 4 рази відкривали вогонь по Мар’їнці, 3 рази – по Авдіївці, 3 рази – по Красногорівці», – заявив речник АТО.

Від «гібридної війни» на Донбасі Путін перейшов до «гібридного миру» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що бойовики перейшли до прямого штурму в зоні АТО, але Президент та представники ЄС переконують, що Україна на шляху до миру та затишшя.

Також зі стрілецької зброї російсько-сепаратистські сили вели вогонь у бік Невельського та Кам’янки, а з озброєння БМП-2 та зенітних установок по Верхньоторецькому. За словами прес-центру, вчора бойовики на артемівському напрямку застосували заборонену зброю.

«На артемівському напрямку, всупереч Мінським домовленостям, російсько-терористичні найманці двічі відкривали вогонь з 120-мм мінометів по Попасній та Богуславському», – наголосив Матюхін.

Крім того, сепаратисти з гранатометів чотири рази обстріляли українських військових в районі Новгородського та Мар’їнки, а на Маріупольському напрямку по Широкиному застосували не лише гранатомети та стрілецьку зброю, а й заборонені Мінськими домовленостями міномети калібром 82-мм.

Нагадаємо, 9 листопада речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що в разі продовження обстрілів бойовиками українських позицій біля Зайцевого та Майорська рух транспорту через найближчий пункт пропуску в зону АТО можуть обмежити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: