На Донеччині можуть обмежити роботу пунктів пропуску в зону АТО

Читать на русском
У разі продовження обстрілів бойовиками українських позицій поблизу Зайцевого та Майорська рух транспорту через найближчий пункт пропуску в зону АТО можуть обмежити.

У разі продовження обстрілів бойовиками українських позицій біля Зайцевого та Майорська рух транспорту через найближчий пункт пропуску в зону АТО можуть обмежити.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За його словами, обстріл позицій сил АТО поблизу населених пунктів Зайцеве та Майорськ, що розташовані поблизу одного з контрольних пунктів в'їзду-виїзду в зоні АТО, загрожує обмеженням його роботи в зв'язку із загрозою життю мирних жителів.

Ситуація в зоні АТО на вихідних ускладниласьПротягом минулих вихідних відзначалася подальша ескалація конфлікту в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ.

«Коли була започаткована ідея відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду громадян з зони АТО, в Донецькій та Луганській областях функціонувало шість КПВВ. Низка пунктів були закриті у зв’язку з обстрілами, які проводили бойовики, і загрозою для тих мешканців, які перетинають ці пункти. Не виключено, що якщо незаконні збройні формування будуть обстрілювати КПВВ, знову виникне загроза для мешканців, рух буде обмежено», – підкреслив Слободян.

Він також зауважив, що наразі контрольні пункти в'їзду-виїзду в зоні АТО працюють у штатному режимі. Крім того, речник ДПСУ наголосив, що останнім часом прикордонники спостерігали лише збільшення кількості громадян, які бажають покинути чи в'їхати до зони АТО.

Нагадаємо, сьогодні вперше за останні місяці незаконні збройні формування обстріляли населені пункти Зайцеве та Майорськ, що на Донеччині. Сепаратисти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Загалом по позиціях сил АТО було здійснено 20 обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: