У СЦКК заявляють, що бойовики використовують заборонену зброю

Читать на русском
Керівник української групи у СЦКК генерал-майор Борис Кременецький заявив, що сепаратисти обстрілюють сили АТО із забороненої зброї.

Керівник української групи у СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню) генерал-майор Борис Кременецький заявив, що сепаратисти обстрілюють сили АТО із забороненої зброї.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

За його словами, українська сторона СЦКК зафіксувала непоодинокі факти застосування проросійськими бойовиками озброєнь, які мали бути відведені, згідно з Мінськими домовленостями.

Від «гібридної війни» на Донбасі Путін перейшов до «гібридного миру» – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що бойовики перейшли до прямого штурму в зоні АТО, але Президент та представники ЄС переконують, що Україна на шляху до миру та затишшя.

«З 7 по 9 листопада бойовики більше 20 разів застосовували 82-мм та 120-мм міномети, хоча у власних пропагандистських ресурсах вони розмістили інформацію про відведення від лінії зіткнення даного типу озброєння», – заявив Кременецький.

Також він наголосив, що щоденно незаконні збройні формування намагаються спровокувати сили АТО на вогонь у відповідь, а іноді навіть перевдягаються у форму Збройних сил України, як це сталося в неділю, 8 листопада.

«Хотів би попередити, що такі випадки суперечать усім прийнятим міжнародним нормам та принципам ведення війни. Крім того, ми неодноразово інформували та попереджали СММ ОБСЄ про підготовку бойовиками НЗФ (незаконні збройні формування – Ред.) ОРДО/ОРЛО до провокацій, в тому числі й з використанням військових одностроїв української армії», – підкреслив прес-офіцер.

У зв'язку з цим українська сторона звернулася до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням посилити патрулювання за деякими напрямками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: