ДТЕК втратив половину генерації електроенергії внаслідок російських обстрілів

Читать на русском
Росіяни 60 дронами та 90 ракетами обстрілювали енергетичну інфраструктуру кількох регіонів одночасно.
Ілюстративне фотоAssociated Press

Російська атака на енергосистему України у п'ятницю, 22 березня, стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення. Втрачено 50% генераційних об'єктів.

Про це заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в ефірі телеканалу «1+1».

Гендиректор постачальника електроенергії зазначив, що повна оцінка усіх пошкоджень займе деякий час.

«Якщо говорити про групу ДТЕК, то втрачено 50% генераційних об'єктів. Скільки треба часу і грошей на відновлення – будемо з'ясовувати ще декілька днів. Точно можу сказати, що цей процес займе не день, не тиждень і не місяць», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами Коваленко, росіяни 60 дронами та 90 ракетами обстрілювали енергетичну інфраструктуру кількох регіонів одночасно.

«Ворог бив одразу по двох частинам системи – генеруючій та розподільчій. Якщо почати із першої, то було уражено кілька типів генерації – близько 20 підстанцій та ДніпроГЕС. Багато ударів прийшлося на трансформатори й мережеві вузли, що розподіляють енергію. Тому цю атаку можна вважати комплексною, оскільки вона знижує здатність нашої системи генерувати й передавати», - заявив він.

Як відомо, станом на вечір неділі, 24 березня, всі області й міста України заживлені. Найскладніша ситуація наразі у Харкові.

Нагадаємо, російська армія 22 березня здійснила наймасштабнішу атаку на українську енергетику. Зокрема, 8 ракет влучили у запорізький ДніпроГЕС.

Крім того, внаслідок обстрілу відключилася остання лінія зовнішнього живлення тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: