Вибори у Франції: російських хакерів викрили в атаці на сервери штабу Макрона – ЗМІ

Читать на русском
Сервери виборчого штабу фаворита президентської гонки у Франції Еммануеля Макрона були атаковані хакерами, які експерти пов'язують з Головним розвідувальним управлінням Росії.

Російські кіберзлочинці здійснили близько 160 атак на сервери штабу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дослідження японської компанії Trend Micro, що займається протидією кібепрзлочинності, передає «Слово і Діло».

Олланд назвав Ле Пен «загрозою для Франції» і закликав підтримати МакронаФрансуа Олланд заявил, что будет голосовать во втором туре президентских выборов за центриста Эммануэля Макрона, назвав лидера ультраправых Марин Ле Пен - угрозой для Франции.

За даними Trend Micro, здійснювали атаки хакери групи Pawn Storm, яких пов'язують з Головним управлінням розвідки Росії. Одним із свідчень кібератак стало створення фейкового сайту для збору паролів співробітників виборчої кампанії Макрона, який працював протягом декількох місяців.

Водночасчас офіційні особи у Франції поки що не називають відповідальних за атаками.

Голова профільного напряму в штабі Макрона Мунір Мажубі уточнив, що більшість спроб злому серверів мало місце в грудні 2016 року.

Нагадаємо, у Франції оприлюднили остаточні результати першого туру президентських виборів.

Раніше повідомлялося, що вибори у Франції можуть становити величезну небезпеку для подальшого існування Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: