Вибори президента у Франції: результати опитувань у першому турі

Читать на русском

Згідно з результатами опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць під час першого туру президентських виборів у Франції, за перемогу в наступному турі змагатимуться Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.
Колаж: Hromadske

До другого туру президентських виборів у Франції, згідно з результатами опитувань, проходять Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.

Вони, за даними соціологів, отримали 25% і 22% голосів виборців відповідно, повідомляє «Слово і Діло».

Результати виборів у Франції: переможе Росія чи Україна?Журналіст Максим Кречетов аналізує перспективи французьких політиків у боротьбі за перемогу на президентських виборах 24 квітня

З незначним відривом лідирує кандидат від партії «Вперед», колишній міністр економіки, промисловості та цифрових справ Еммануель Макрон. Від нього трохи відстає лідер «Національного фронту», ультраправа Марін Ле Пен.

Третє і четверте місця соціологи, спираючись на дані опитувань, віддають колишньому прем'єр-міністру країни, лідеру «республіканців» Франсуа Фійону (19%) та кандидату від «Нескореною Франції» Жану-Люку Меланшону (також 19%).

Варто зазначити, що офіційні результати екзит-полів будуть оголошені пізніше – за домовленістю провідних соціологічних інституцій з огляду на мінімальні розриви між кандидатами.

Раніше повідомлялося, що в разі виходу до другого туру президентських виборів у Франції Ле Пен і одного з двох кандидатів – Макрона або Фійона – лідерка «утраправих», швидше за все, поступиться одному з них у фіналі виборів.

Додамо, що явка виборців по країні виявилася досить високою – понад 69% за дві години до закриття виборчих дільниць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: