Олланд назвав Ле Пен «загрозою для Франції» і закликав підтримати Макрона

Читать на русском
Франсуа Олланд заявил, что будет голосовать во втором туре президентских выборов за центриста Эммануэля Макрона, назвав лидера ультраправых Марин Ле Пен - угрозой для Франции.

Франсуа Олланд заявив, що голосуватиме в другому турі президентських виборів за центриста Еммануеля Макрона, назвавши лідера ультраправих Марін Ле Пен - загрозою для Франції.

Про це пише «Російська служба Бі-бі-сі», інформує «Слово і Діло».

«Еммануель Макрон сьогодні - той, хто захистить цінності, які об'єднають людей Франції в настільки серйозний момент, серйозний для Франції, Європи, і світу. На кону наша французька ідея, наша єдність, наше партнерство з Європою і наше місце в світі», - сказав Олланд.

«Що стосується мене, я буду голосувати за Еммануеля Макрона», - додав він.

Еммануель Макрон і Марін ле Пен пройшли до другого туру президентських виборів за підсумками першого туру, що відбувся в неділю. За підсумками першого туру кандидати йдуть з невеликим відривом - у Макрона 23,75% голосів, у Марін Ле Пен - 21,53%. Другий тур президентських виборів у Франції відбудеться 7 травня.

Вперше в історії П'ятої республіки (з 1958 року) до другого туру не пройшли ні кандидат від соціалістів, ні кандидат від правоцентристів.

Кандидат від партії «Республіканці», екс-прем'єр Франсуа Фійон набрав 19,91% голосів, а лідер руху «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон - 19,64%.

Кандидати, що вийшли до другого туру представляють рівно протилежні точки зору: Еммануель Макрон виступає за вільну міжнародну торгівлю і за Європейський Союз. Марін Ле Пен виступає проти глобалізації і хоче провести у Франції референдум з питання про вихід з ЄС на зразок «брексіта».

Макрон - колишній банкір і екс-міністр економіки Франції при президенті Олланді. Для нього це перша виборча кампанія, і в разі перемоги в другому турі Макрон стане наймолодшим президентом Франції.

Майбутній президент Франції: представник нової еліти, а не пропутінський маргіналЖурналіст Максим Кречетов розповідає про результати першого туру президентських виборів у Франції та невдачу Ле Пен.

Раніше про свою підтримку Макрона заявили представники основних політичних партій. Макрона підтримали і ті, хто програв. Франсуа Фійон, який набрав 19,91% голосів, в ефірі французького телебачення визнав поразку і закликав своїх прихильників голосувати за Макрона в другому турі.

Підтримав центриста-Макрона і кандидат від соціалістів Бенуа Амон, який також програв в першому турі.

Нагадаємо, у Франції відбувся перший тур виборів президента, за результатом якого перемогу здобув Еммануель Макрон.

Як повідомлялося, в Парижі після закриття виборчих дільниць першого туру виборів президента Франції почалися заворушення незадоволених підсумками голосування і виходом до другого туру виборів ультра-правого кандидата Марін Ле Пен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: