Донецький метзавод зупинив роботу через блокаду

Читать на русском
На підприємстві остаточно вичерпалися запаси залізорудної сировини в зв'язку з блокадою залізничних колій у зоні АТО.

Донецький металургійний завод, що належить до групи «Донецьксталь» Віктора Нусенкіса, 27 лютого 2017 року повністю зупинив виплавлення чавуну.

Про це повідомило джерело в Об'єднанні підприємств «Укрметалургпром», передає «Слово і Діло» з посиланням на UAprom.

«Ще вчора, 26 лютого, на ДМЗ почали видувати доменну піч №1. Показали лише 400 тонн чавуну. Сьогодні завод повністю зупинений», – сказав він.

За його словами, на підприємстві остаточно вичерпалися запаси залізорудної сировини в зв'язку з блокадою залізничних колій у зоні АТО. Крім того, ДМЗ, зареєстрований на підконтрольній Україні території, позбавлений можливості відвантажувати товарний чавун на експорт.

Зупинка заводів – відключення світла: експерт оцінив наслідки блокади ДонбасуЕксперт оцінив можливі наслідки зупинки металургійних заводів та продовження блокади Донбасу.

При цьому співрозмовник не назвав терміни відновлення роботи заводу в зв'язку з безстроковою залізничною блокадою.

Нагадаємо, що посли країн «великої сімки» закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі й звернулися до уряду України з вимогою провести необхідні реформи для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Раніше Алчевський металургійний комбінат, що розташований на непідконтрольній українській владі території Луганської області та входить до складу корпорації «Індустріальний союз Донбасу», через блокаду зони АТО повністю зупинив виробництво продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: