«Велика сімка» закликала припинити блокаду Донбасу

Читать на русском
Уряду України необхідно модернізувати заводи і провести важливі реформи для забезпечення довгострокової безпеки енергопостачання країни.

Посли країн «великої сімки» закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі та звернулися до уряду України з вимогою провести необхідні реформи для забезпечення енергетичної безпеки країни.

Про це йдеться в заяві послів країн G7, поширеній прес-службою посольства Італії в Україні в п'ятницю, передає «Слово і Діло».

«Уряду необхідно модернізувати заводи та провести важливі реформи для забезпечення довгострокової безпеки енергопостачання країни», – йдеться в повідомленні.

Посли зазначили, що блокада транспортного сполучення загрожує енергетичній безпеці мільйонів громадян і закликали сторони конфлікту розблокувати залізничні колії та автомобільні дороги для здійснення легальної торгівлі.

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

Дипломати наголосили на необхідності забезпечити прозору й законну систему поставок енергоресурсів, а також зміцнити впевненість суспільства в тому, що комунальні підприємства експлуатуються на благо суспільства.

Сьогодні, 17 лютого, 1,5 тисячі ветеранів АТО відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

Алчевський металургійний комбінат, що розташований на непідконтрольній українській владі території Луганської області та входить до складу корпорації «Індустріальний союз Донбасу», через блокаду зони АТО повністю зупинив виробництво продукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: