Бізнесу полегшили імпорт товарів

Читать на русском
Кабмін також поклав на Держмитслужбу обов'язок самостійно вносити зміни до митних декларацій, якщо рішення митниці скасовано.

Кабінет міністрів України дозволив компаніям-імпортерам подавати кілька додаткових митних декларацій для ввезення товарів на територію України дрібними партіями.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє «Слово і Діло».

«Надаємо можливість бізнесу подавати не одну додаткову декларацію, а декілька, якщо потрібно. Це дозволяє реалізовувати імпортовані товари маленькими порціями, що підвищить конкуренцію, зокрема, на ринку газу», – зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Крім того, Кабмін поклав на Держмитслужбу обов'язок самостійно вносити зміни до митних декларацій, якщо рішення митниці скасовано.

Україна збільшила закупівлі молокопродуктів за кордоном на третинуЗа 11 місяців 2016 року імпорт молокопродуктів зріс на 38,2% – до 91 тис. тонн. Найбільші поставки молочної продукції здійснюються з країн Євросоюзу (Польща, Німеччина, Франція).

Уряд також надав бізнесу право коригувати митні декларації для дотримання правил трансфертного ціноутворення.

Як повідомлялося раніше, Україна за 2016 рік імпортувала сирої нафти й газового конденсату в грошовому вираженні на $173,8 млн, що в 2,1 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що Україна в 2016 році скоротила експорт пива на суму $19,14 млн, що на 13% менше, ніж у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: