В Україні можуть запровадити пільги на купівлю електромобілів

Читать на русском
Про субсидії на купівлю електромобіля заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Купівлю авто з нульовими викидами планують стимулювати доплатою.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час круглого столу, присвяченого перспективам розвитку електротранспорту в Україні, передає «Слово і Діло».

За словами Омеляна, до 2020 року в загальному обсязі продажів відомство має намір підвищити частку електричних машин до 15%.

«Укравтодор» має намір удвічі наростити ремонт дорігУкравтодор має намір в два рази збільшити кількість доріг, які відремонтують наступного року.

Для цього передбачається прибрати ПДВ та акцизний збір на електромобілі, а також збір до Пенсійного фонду при першій реєстрації екологічно чистих автомобілів. Все це, за розрахунками Міністерства, зменшить вартість електричних авто в Україні на 21,6%. Крім цього, купівлю авто з нульовими викидами планують стимулювати доплатою.

«Якщо так станеться, українці зможуть компенсувати частину витрат на придбання електричного автомобіля», – йдеться в повідомленні.

Про які суми йдеться, поки не повідомляється.

Україна скоротила споживання бензину на 19%За підсумками січня-листопада 2016 року Україна імпортувала нафтопродуктів у грошовому вираженні на $2,9 млрд, що на 18,8% менше, ніж за аналогічний період 2015 року.

«Терміни також невідомі. На 2017 рік міністр Омелян спрогнозував прихід трьох іменитих автовиробників», – зазначається в повідомленні.

Загальний список потенційних інвесторів включає такі автомобільні бренди, яий Toyota, Volkswagen, PSA Peuageot-Citroen, GM, Hyundai, Honda, Suzuki, Nissan і Fiat.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України зареєстровано законопроект №5494, яким пропонується скасувати податок на імпорт електромобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: