«Скажений пес» Меттіс: Трамп офіційно представив нового очільника Пентагону

Читать на русском
Дональд Трамп офіційно представив нового міністра оборони країни, яким став 66-річний генерал на прізвисько Скажений пес Джеймс Меттіс.

Новообраний президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про висунення 66-річного генерала Джеймса Меттіса на посаду міністра оборони країни.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Новое время».

«Для успіху нашої військової стратегії нам потрібна правильна людина, що буде очолювати Міністерство оборони. І тому сьогодні я радий оголосити про намір висунути на посаду міністра оборони генерала Джеймса Меттіса», – заявив Трамп, виступаючи в штаті Північна Кароліна.

Додамо, що Меттіс відомий на прізвисько «Скажений пес» у зв'язку з непримиренним ставленням до ісламських екстремістів. Також відомо, що Меттіс часто критикував дії керівництва РФ.

Експерт: перші призначення Трампа – сигнал про те, що робити із себе дурня він не дозволитьПолітичний експерт проаналізував переговорний процес і ситуацію довкола Донбасу та пояснив, на що розраховує РФ.

Він брав участь у багатьох масштабних військових операціях, у тому числі в «Бурі в пустелі», а також військових операціях в Іраку та Афганістані.

При цьому часто Меттіс зазнавав критики громадськості через свої провокаційні висловлювання. Наприклад, у 2005 році він заявив, що в Афганістані «весело постріляти деяких людей», що викликало масове обурення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: