Експерт: перші призначення Трампа – сигнал про те, що робити із себе дурня він не дозволить

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Однозначно, коли в РФ відкривали шампанське й підтримували Трампа, а не Клінтон, вони вважали, що це їхня перемога.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи переговорний процес щодо питання Донбасу.

«Якщо говорити про вплив РФ в Америці, то вони вважають, що досягли своєї мети. Ситуація така, що в Росії дійсно є очікування від Трампа, який, на їхню думку, є не дуже досвідченим. Частково це має сенс, тому що республіканець будував свою кампанію на вирішенні внутрішніх проблем. Зрозуміло, що дуже багато питань, які порушував Трамп на виборах, давали основу для того, щоб в РФ накривали бенкетні столи», – розмірковує політолог.

Зараз заяви про його перші призначення свідчать про те, що робити із себе дурня Трамп не дозволить.

«Називають прізвища досвідчених політиків, причому зовсім не тих, на кого ставлять у Кремлі. Республіканці завжди критикували РФ, і за весь час правління Обами та війни в Україні були радше «яструбами», ніж «голубами», щодо РФ та критикували політику Обами», – пояснює Димов.

Держсекретарем США може стати Джон Болтон, який закликав до озброєння УкраїниОдним з основних претендентів на посаду державного секретаря США в уряді Трампа є колишній посол США в ООН Джон Болтон, який виступав за надання Україні озброєння та її членство в НАТО.

«Тому навряд чи все буде так просто для РФ. Хоча, безумовно, вони намагатимуться внести до порядку денного Трампа свої корективи, зокрема «впихнути невпихуєме» й показати Трампу якусь «дорожню карту», – підкреслив політолог.

Але, на думку експерта, тут чітко відображають ситуацію слова Шарля де Голля: «Після виборів президент має зрадити або своїх виборців, або свою країну».

«Зрозуміло, що Трамп буде виходити з інтересів США, що є абсолютно протилежними інтересам шовіністичної РФ», – резюмував Валерій Димов.

Як повідомлялося раніше, новину про перемогу Трампа в Держдумі РФ зустріли оплесками. В Росії заявили, що розраховують вибудувати новий діалог зі США.

Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Україна може отримати летальну зброю з приходом нового керівництва США.

Також, ЗМІ повідомляють, що главою Пентагону можуть призначити Джеймса Меттіса, який називав агресію Росії проти України в Криму та на Донбасі «значно гострішою, значно серйознішою», ніж вважають у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: