«Яструби» Трампа: чому РФ даремно грає в дружбу зі США та як зміняться позиції щодо України?

Читать на русском
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Коли в РФ говорять, що сподіваються на адміністрацію Трампа, то забувають про систему, яка працює у США.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт-міжнародник Ілья Заводовський, аналізуючи інформацію про те, що Конгрес США виділив $350 мільйонів на військову допомогу Україні та заборонив фінансування РФ і країн, які визнають окупацію Криму.

«Питання в тому, що Трамп в першу чергу виграв не на зовнішній риториці, а на внутрішній, мобілізувавши тих, хто рідко ходить на вибори. Завдяки внутрішній полеміці він переміг. У результаті для того, щоб проводити свою внутрішню політику та підтримувати свій рейтинг, Трампу потрібно буде домовлятися з Республіканською партією», – поянює Заводовський.

Республіканці контролюють Сенат, мають уже роками напрацьовану політику, більш агресивну, ніж у демократів.

Трамп буде змушений віддати зовнішню політику «яструбиному крилу» – республіканцям. Натомість він отримає внутрішню підтримку Сенату. Для нас це вигідно.

«Саме це зараз відбувається. «Яструбів» призначатимуть на ключові посади. Приклад Трампа зіграє ще більш негативну роль для РФ, аніж могло зіграти потенційне президентство Клінтон», – підкреслив він.

Україні, зауважив експерт, слід врахувати те, що дві попередні каденції правили демократи й був певний порядок дій, а зараз ця політика трансформуватиметься.

Експерт: перші призначення Трампа – сигнал про те, що робити із себе дурня він не дозволитьПолітичний експерт проаналізував переговорний процес і ситуацію довкола Донбасу та пояснив, на що розраховує РФ.

«У цей період можуть виникати різні ситуації, на яких може зіграти Росія. Однак загальна політика насправді залишатиметься більш проукраїнською, але за умови, що й ми будемо показувати результат і використовувати допомогу США виключно за призначенням», – проаналізував Ілья Заводовський.

Як відомо, в Кремлі планують відкрити нову сторінку у відносинах із Вашингтоном.

Додамо, минулого тижня ЗМІ повідомили, що очільником Пентагону можуть призначити Джеймса Меттіса, який називав агресію Росії проти України в Криму та на Донбасі «значно гострішою, значно серйознішою», ніж вважають у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: