Мінські баталії: Україна запропонувала скасувати «ДНР/ЛНР», а Гризлов назвав умови введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

Читать на русском
Україна на засіданні Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську поставила питання скасування квазідержавних структур в ОРДЛО.

Українська сторона в Мінську поставила питання скасування квазідержавних структур «ДНР/ЛНР», водночас полпред РФ Борис Гризлов заявив, що введення в регіон збройної поліцейської місії ОБСЄ можливо після завершення процесу розведення сторін в районі Станиці Луганська.

Про це пише у себе на Facebook прес-секретар другого президента України і представника в Тристоронній контактній групі на переговорах в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«Українська сторона в Мінську (Білорусь) на засіданні Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі поставила питання скасування квазідержавних структур окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)», – повідомила вона.

За її словами, проведення виборів на території, яка не контролюється українською владою, де присутнє 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь, не уявляється можливою.

«Зокрема, мова йде про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014 р.», – додала вона.

У той же час полпред РФ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов заявив, що введення в регіон збройної поліцейської місії ОБСЄ можливо після завершення процесу розведення сторін в районі Станиці Луганської.

Рівень безробіття на окупованому Донбасі перевищив 50% – ООНВ результаті конфлікту на сході України рівень безробіття на окупованих територіях Донбасу перевищив 50%.

«Після реалізації даних рішень можливе введення в місця розведення сторін поліцейської місії ОБСЄ, зброєної табельною зброєю: якщо, звичайно, до такої діяльності буде готова сама ця міжнародна організація», – повідомив повпред.

Як повідомлялося раніше, НАТО підтримує ініціативу «нормандського формату» щодо розробки дорожньої карти виконання Мінських угод.

Проте, в Україні все більше стає популярним думка, що «мінський формат» вирішення конфлікту на Донбасі зайшов в глухий кут, а врегулювання конфлікту вимагає альтернативних рішень, в першу чергу від самої України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: